Jij laat toch niet per ongeluk geld liggen met je bedrijf he? Want dat zou toch een partij zonde zijn. Toch zie ik het bij veel ondernemers nog gebeuren als ze hun website in eigen handen hebben…
Ze hebben niet goed gekeken naar de mobiele versie van hun website. Dat terwijl het merendeel van de mensen tegenwoordig vooral op hun mobiel rondsurft.
Wat is een responsieve website?
Een responsieve (responsive) website is een website die aangepast is op verschillende formaten. Je past je website dus aan op laptop/desktop gebruik, tablet gebruik en mobiel gebruik. Vooral het verschil tussen een mobiel en een laptop is natuurlijk enorm. Daar moet jouw website wel op inspelen. Je past dus voor ieder type gebruik jouw website aan. Foto’s worden kleiner of juist meer beeldvullend. Lettertypes worden groter of juist kleiner.
Zo maak jij je website responsive.
Hoe doe je dat dan?
Op het moment dat jij je website bouwt, is het fijn om je focus op één formaat te houden. Maak daarom eerst de website volledig voor laptops.
Voordat je jouw site live zet, ga je naar de responsieve middelen binnen je site. Werk jij met WordPress & Elementor? Dan zie je bovenin je scherm een handig menu om jouw site aan te passen:
Het computertje is standaard. Daarmee bouw je jouw website voor laptops en desktops. Alles wat je daar ziet, is dus wat jij en je potentiële klant op een laptop zien.
Om je site goed aan te passen, klik je – nadat je tevreden bent over de laptop versie – het telefoon icoon aan. Je krijgt dan een mobiele weergave van je site. Je ziet nu meteen waar het niet lekker loopt. Je kunt aanpassingen doen die alleen voor de mobiele weergave zijn.
Zo zorg je ervoor dat je tekst goed leesbaar is, door bijvoorbeeld de grootte aan te passen. Ook met padding kun je veel aanpassingen doen waardoor je site er nét even beter uitziet. Omdat er bijvoorbeeld net even meer ruimte aan de linker- en rechterkant van het beeld zit.
Ook kun je ervoor kiezen om sommige elementen weg te laten die op je laptop heel tof zijn, maar op je mobiel onrust creëren. Bijvoorbeeld een visueel element die niet perse nodig is.
Pas als je de hele site doorgenomen hebt op zowel laptop als mobiele weergave, zet je hem live. Dan weet je zeker dat alle klantbelevingen positief zijn!
Meer weten over het bouwen van je eigen website? Volg een workshop of volg de uitgebreide cursus.